Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернопільській області освітянам почали затримувати виплату зарплат

Складна ситуація в Борщівському районі спостерігається буквально у всіх галузях діяльності. Грошей бракує не тільки на фінансування ПТУ, зарплатню медикам Борщівської ЦРКЛ, а й на оплату праці освітян. 
osvita1“З вересня місяця зарплатню ділять на відсотки, 15 числа – час отримання авансу, а його дають 30 процентів від зарплати, мала бути майже половина, а через кілька днів докидують по 300 грн., як кому, час виплати зарплати 2 число, а її немає, дають пізніше. Отже грішми крутять. Мене цікавить за який кошт купили ті автобуси в Стрілківці та у інше село? Можливо за наші невиплачені зарплати? На День вчителя завжди давались премії, а їх у нашому районі давно немає, але по всій Україні є. Навіщо роблять опорні школи? Як такими снігами і дорогами на тих автобусах будуть возити дітей, це абсурд”, – написала вчителька однієї з шкіл Борщева.

Також нам пишуть інші стурбовані педагоги, які стверджують, що керівництво району уже сьогодні розглядає можливість відправити частину вчителів в неоплачувані відпустки, щоб зекономити кошти, яких уже не вистачає.

“Ми кожного дня бігаємо на роботу, вчимо дітей наших чиновників, щоб вони чогось досягли в житті, а платять нам так, ніби ми якісь жебраки і не заслуговуємо на нормальні гроші. Раніше зарплатні вистачало лишень на їжу і комуналку, а зараз взагалі дурдом через ці постійні затримки. Тільки сидиш і чекаєш , коли та есемеска прийде, що тобі наші чиновнички вирішили кинути 200-300 гривень. Спілкувалась з вчителькою з Тернополя, то в них взагалі жодних проблем, ніяких затримок. А тут живемо як бомжі і невідаємо, коли вже нам накинуть зароблене нами. Ні премій, ні тринадцятої зарплати, тільки постійні перевірки і залякування.”,- написала педагог Ірина.

Джерело: zvistka.net.ua

На Тернопільщині шукають 6 нових керівників для райвідділів поліції

На Тернопільщині директора спиртзаводу підозрюють у розтраті 4 млн. гривень