Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині не знають, що робити з грошима уряду Гройсмана

Частина величезної державної субвенції на розвиток інфраструктури, які надійшли у Тернопільську область, на проведення реформи децентралізації може бути не використана.

У 2016 році об’єднані територіальні громади отримали на свої рахунки всі 141,5 млн. грн, передбачені субвенцією. Однак рівень їх освоєння в громадах різний.
Про особливості та труднощі децентралізації розповідає Роман Якель
У більшості великих ОТГ, як, наприклад, у Великогаївській і Золотопотіцькій, на момент написання статті він становив майже 80%. Цей рік виявив певну закономірність: що менша громада, то нижча кваліфікація управлінських кадрів у ній. Вони не можуть належним чином вести бухгалтерію, в повному обсязі використовувати освітню і медичну субвенції, вчасно і якісно проводити тендерні процедури на виконання ремонтних чи будівельних робіт, а переможців державних закупівель визначають із запізненням. Тому й не дивно, що в невеличкій Лопушненській громаді (шість населених пунктів із 2600 жителів) субвенційні кошти освоєно на 70%, а в Колодненській громаді (п’ять населених пунктів, 2800 осіб) — лише на 50%.

Бережани посіли 7 місце у рейтингу книжкових міст

Тернополянина призначили в престижний комітет