Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині кількість одержувачів субсидій зросла у 6 разів

Понад 210 тисяч домогосподарств у Тернопільській області отримують житлові субсидії. Це вже ті субсидії, що призначені, і щомісяця нараховуються й перераховуються на житлово-комунальні установи.

– Це більше, ніж торік за відповідний період, у 1,6 рази, – зазначив на брифінгу директор Департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський. – Якщо ж порівняти цей опалювальний період з опалювальними періодами 2014-15 років, то кількість одержувачів субсидій зросла у 6-7 разів.

Середній розмір субсидії у Тернопільській області –1587 грн. А з 1 січня поточного року було нараховано субсидій на суму 1 млрд. 260 млн. грн.

– Була проведена додаткова робота за дорученням кабміну й було прийняте відповідне розпорядження голови облдержадміністрації щодо максимального залучення тих домогосподарств, які ще не користується житловою субсидією, – наголосив Вадим Андрійович. – Йдеться про домогосподарства, які мають право, але з певних причин не користуються програмою житлових субсидій.

Відтак додатково за новим призначенням субсидій звернулися понад 13 тисяч сімей. В середньому в обробці в усіх місцевих управліннях соціального захисту населення постійно перебуває від 14 до 16 тисяч справ, адже проводиться нове призначення субсидій і перепризначення уже призначених житлових субсидій без звернення громадян. У жовтні ця цифра складала 43 тисячі справ.

Галина ТИХА

У Тернополі на “чорному ринку” долар сьогодні продають за 27 гривень

У Тернополі з’явилась «чорна» дорога, яка щотижня забирає життя людей