Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині депутати за 6 млн. гривень вирішили розвивати кінематограф

На Тернопільщині будуть розвивати кінематографію та забезпечать кінообслуговування населення. За відповідну програму на 2017-2021 роки проголосували депутати сьогодні на сесії Тернопільської обласної ради.

У програмі йдеться, що протягом останніх років унаслідок недостатнього фінансування та численних реорганізацій у сфері кінематографії обласна кіномережа та кінопрокат опинилися у кризовому стані.

Кількість кіноустановок зменшилася до 153 (на 1058 населених пунктів), а фактично працює менше половини. Це призвело до різкого зменшення кількості кіносеансів та доходів від кінопоказу, що у свою чергу, позбавило можливості поповнювати наявний фільмофонд області новими фільмами в достатній кількості.

Розроблення програми розвитку кінематографії у Тернопільській області – необхідне, оскільки наявний стан кіномереж області вкрай незадовільним. Кардинальне вирішення проблеми полягає у забезпеченні умов розвитку кінематографії і вимагає необхідного фінансування з обласного бюджету на модернізацію матеріально-технічної бази й кінематографічного устаткування, придбання відеопроекційних систем, автотранспорту та на поповнення і збереження фільмофонду.

Чим, власне, займуться в наступному році й на що вже передбачено кошти. Програму будуть виконувати у два етапи. Перший етап – 2017-18 роки, другий – 2019-20 роки. Загальний обсяг фінансування програми становить 6,853 млн. грн. Фінансове забезпечення програми передбачено здійснити за рахунок коштів обласного бюджету – 6561,1 тис. грн., а також за рахунок надходжень ТОКП «Фірми «Кінодністер» – 292,5 тис. грн.

Галина ТИХА

Біля готелю “Тернопіль” водій автомобіля “Таврія” збив пішохода

У Тернополі біля “білого дому” трапилася аварія (ФОТО)