Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині відкрили завод із перспективою створення 2 тисяч робочих місць

У Чорткові відкрили підприємство, яке займається виробництвом електричного та електронного устаткування для автотранспортних засобів. У наступному році його планують розширити вдвічі й створити таким чином близько двох тисяч робочих місць.

ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» вже добре відоме в Тернополі, адже працює тут з 2006 року, а тепер іноземні інвестори вирішили розширити поле своєї діяльності на Тернопільщині й відкрили нове підприємство ще й у Чорткові.

За словами директора Чортківської філії ТОВ «СЕ Борднетце-Україна» Олега Білобровка, будівництво нового підприємства почалося в березні 2016 року і вже близько двох місяців успішно працює. Сьогодні на підприємстві – понад 400 працюючих, але планують, що після розширення створять до двох тисяч робочих місць.

– Ми робимо модулі для автомобілів «Ауді А4» й «Ауді А6», – розповідає Олег Ігорович. – Модулі для «Ауді А4» відправляємо спершу до Тернополя, там формують кінцеву електричну в’язку й відправляють на завод «Ауді» до Німеччини. Для «Ауді А6» ми формуємо модулі тут і будемо відправляти їх до Румунії, де буде відбуватися кінцева збірка й звідти також їх відправлятимуть до Німеччини. Те, що сьогодні є на підприємстві у Чорткові – це перша стадія виробництва на площі десять тисяч квадратних метрів, але плануємо добудувати ще стільки ж.

 

 

 

 

 

 

 

Запуск другої частини підприємства заплановано на початок літа наступного року.

– Середня зарплата на підприємстві 4,5 тисяч гривень, – каже директор Чортківської філії. – З першого грудня піднімаємо зарплату ще на 15%. Наразі оплата праці побудована так, що працівники починають з нижчого рівня й виходять на вищий. Стараємося також максимально заохочувати їх всілякими преміями, щоб вони хотіли працювати й робили це якомога якісніше й професійніше.

Щотижня у Чорткові набирають до 20 працівників. Кажуть, що на підприємстві не всі можуть виконувати дану роботу, тому потреба у кадрах є постійно. Не всі ті, хто працюють – з Чорткова, є люди, які доїжджають з району. Для таких працівників на підприємстві організували доїзд, тобто їх привозять на роботу і відвозять назад. Надалі планують розширити радіус, щоб влаштуватися на роботу могли люди й з Бучацького і Борщівського районів.

Галина ТИХА

Через обіцянки Гройсмана у Тернополі піднімуть вартість проїзду у маршрутках

Один із засновників “Хеліксу” у 90-ті був сотником фінансової піраміди “МММ”