Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Місцевих депутатів очікує екзекуція деклараціями

З 1 січня 2017 року розпочинається другий етап електронного декларування доходів посадових осіб.

gadzПроцедура декларування очікує на:

1) депутатів місцевих рад; 2) керівників державних підприємств;

3) керівники закладів освіти державної і комунальної власності.

Наближення 1 січня викликає неприємний ажіотаж серед грошовитих депутатів місцевих рад Тернопільщини. В першу чергу, це стосується про керівників великих аграрних підприємств, які є депутатами обласної та районних рад. З одного боку, запровадження механізму притягнення до кримінальної відповідальності створює додаткові переживання при підрахунку власних статків. З іншого боку, селяни, в яких аграрії “за копійки” орендують землі, дізнаються про реальні заробітки  орендарів.
На думку експерта Інституту політичної освіти Олександра Солонтая, чимало депутатів місцевих рад відмовляться від своїх мандатів.
“У нас зараз навіть намічаються такі випадки, коли місцеві депутати, люди на місцях цікавляться питанням, а чи можна якось звільнитися, піти з посади, уникнути взагалі електронного декларування”, – повідомив Солонтай для радіостанції “Голос столиці”.
Експерт переконаний, що перевірка директорів шкіл та педагогів також покаже невтішні результати та засвідчить про великий рівнь корупції серед освітян. Це, на його думку, пов’язане із великою кількість хабарників у школах та підробітками вчителів “на стороні”, які не оподатковуються.

Колишні правоохоронці Тернопільщини збираються на акцію протесту у Київ

Через Тернопільщину пройде новий європейський автобан