Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Коли тернопільські депутати вже нарешті зможуть літати?

Від тернопільського аеропорту сьогодні є лише одна назва, адже він давно не працює, має значні борги – п’ять мільйонів гривень, і, як вважає багато тернополян, є безперспективним об’єктом.

aeroportОднак усе-таки є надія на те, що незабаром аеропорт запрацює, заявив вчора на сесії Тернопільської обласної ради повідомив депутат ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

За його словами, робота над тим, щоб у Тернополі запрацював аеропорт доходить до свого логічного завершення. На те, щоб у підприємства з’явилося світле майбутнє було потрачено не мало сил і часу, адже раніше цей об’єкт розглядали не як аеропорт, а як ласий кусок землі, який міг би принести чималі відкати.

– На сьогодні маємо два витяги з Державного земельного кадастру про земельні ділянки площею 153 га й майже 3 га, – зазначив Василь Деревляний. – Незабаром отримаємо акт на право власності, щоб ніхто більше не зазіхав на цю територію і, щоб ніхто не міг змінити цільового призначення цієї землі. Акт – це документ, який засвідчує, що земля належить, виключно, обласній раді та громаді краю. У 2017 році будемо посилено працювати над тим, щоб аеропорт якнайшвидше запрацював у Тернополі.

Галина ТИХА

На Тернопільщині 44-річний чоловік внаслідок ДТП потрапив у реанімацію

Поліція розшукує безвісти зниклого 45-річного жителя Тернопільщини