Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Завтра у Тернополі урочисто відкриють головну ковзанку міста (ФОТО)

У Тернополі на Театральній площі продовжують облаштовувати зимове містечко. Ковзанку планують відкрити в суботу, 17 грудня, а на свято Миколая, 19 грудня, – засвітити головну ялинку міста.

Цього року в Тернополі вперше облаштують своєрідне зимове містечко з ковзанкою під відкритим небом та ще й у центрі міста.

Зазвичай, взимку ковзанку облаштовували на ставі, однак через несприятливі погодні умови, зокрема, відсутність морозу, це стало робити небезпечно.

Організатори запевняють, що зимове містечко буде родзинкою новорічних та різдвяних свят не лише для тернополян, а й для гостей міста, адже це чудова можливість провести час на свіжому повітрі і в гарній компанії. Катання на ковзанах буде платним. Один сеанс коштуватиме 20 гривень і триватиме 50 хвилин. На ковзанку можна приходити зі своїми ковзанами, а можна й взяти у прокат. Прокат ковзанів коштуватиме 30 гривень.

За словами організаторів, вони розширили соціальний пакет і зробили ковзанку безкоштовною для дітей віком до 6 років, учасників бойових дій та їхніх сімей, а також для пенсіонерів. Ковзанка працюватиме цілий день з 9.00 до 22.00 год. А скільки часу її не забиратимуть з площі, – залежатиме від погодних умов.

– Цього року ми зіткнулися з деякими труднощами, – каже директор Туристично-інформаційного центру Тернополя Тарас Ковальчук. – Але, це тому, що такий досвід для нас новий і вже наступного року ми плануємо дістати заморозку льоду, яка не буде прив’язана до погоди, і навіть за плюсової температури, ковзанка буде функціонувати. Сподіваємося також на допомогу спонсорів, адже цього року кошти, виділені на облаштування зимового містечка, ми отримали від міської ради та підприємців.

Галина ТИХА

Для сутенера із депутатським мандатом прокуратура просить суворіший запобіжний захід

Рішення урядів ЄС засвідчує про їх неготовність до повномасштабного співробітництва з Україною