Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Жителям Тернопільщини на субсидії доводиться чекати по кілька місяців

На Тернопільщині чимало людей досі не отримали субсидій, хоча документи подали завчасно. Дехто на субсидії чекає 2-3 місяці.

subsydija1Про це на своїй сторінці в соцмережах написала Олена Беднарська.

“Що за країна? Народ настільки бідний що держава дає субсидії з яких користають олігархи, а люди не можуть і далі почуватися захищеними в своїй країні. За нормативами субсидії нараховують за місяць після подачі заяви, а по факту за майже три не спроможні… Моя мама подала документи на субсидію 27 вересня, з надією що їй нарахують субсидію чи не нарахують, то де інша справа, пройшло два місяці і 13 днів, в районому собезі кажуть що відповідей на заяви які подавали в вересні ще нема. Питання хто винен і що робити?», – пише Беднарська.

Свої питання вона адресувала голові ТОДА Степану Барні та директору департаменту соціального захисту населення ОДА Вадиму Боярському.
Перший подякував за інформацію і пообіцяв розібратися.

Боярський у Фейсбуці написав, що на сьогоднішній день в Тернопільській області отримують субсидію близько 210 тис. родин.

«В обробці, ще 14 тис. Звичайно в такій кількості призначень, чи перепризначень може бути присутній відсоток помилки, так званий людський фактор, а призначення однієї субсидії- це обробка масиву інформаціі від заявника та із багатьох служб та установ. Тому завдання, у разі виявлення помилки, вияснити причини та невідкладно їі виправити», – написав чиновник.

Втім, його відповідь не знайшла розуміння в людей, які коментують пост Олени Беднарської.

«такі речі можна було говорити років 15 тому. А в еру інформаційних технологій це дуже дико читати, що в ручному режимі все нараховують, а комп’ютер використовують для пас”янсу», – зауважив Святослав Журовський.

В коментарях люди підтверджують, що проблема справді існує. Дехто подав документи на субсидію ще в липні або серпні, однак досі реакції на своє звернення не побачив.

Джерело: 0352.ua

Через отруєння газом троє тернополян потрапили в реанімацію

У Тернополі калюжі засипають асфальтом (ВІДЕО)