Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Грип закриває класи у тернопільських школах на карантин

Станом на сьогодні у Тернополі призупинили навчання у шести класах.

grup

У Тернополі деякі школи можуть продовжити карантин в окремих класах ще й з понеділка. Наразі у п’яти закладах призупинено навчання у шести класах.

У зв’язку з тим, що в Тернополі різко збільшилася кількість хворих на грип та ГРВІ, довелося призупинити навчання в окремих класах кількох шкіл. Таке рішення було мотивовано тим, що у класах були відсутні більше 20% учнів, хворих на грип.

Відтак, у 5-ій, 15-ій, 4-ій та 19-ій школах закрили на карантин по одному класові, у 23-ій школі навчання призупинено у двох класах.

– Загальна кількість класів у Тернополі – 933, тому ті класи, що закрили на карантин становлять лише 0,6%, – каже заступник начальника Управління освіти й науки ТМР Ірина Сум. – Ми підписали розпорядження про те, що керівники навчальних закладів можуть самостійно приймати рішення про призупинення навчання в окремих класах і надалі, все залежатиме від ситуації, тому можливо, що навіть з понеділка будемо змушені йти на карантин.

Ірина Михайлівна також додає, що за ситуацією із захворюваністю учнів постійно стежать і тримають її на контролі. Загалом, у всіх навчальних закладах міста 9,7% учнів, які захворіли на грип. Наразі ситуація не критична, тому потреби закривати всі школи немає.

Галина ТИХА

У Тернополі під час роботи помер водій маршрутки

У Тернополі злодії викрали з “Жигулів” навіть каністру з бензином