Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

В одному з районів Тернопільщини масово кинулися за субсидіями

У Тернопільському районі люди масово кинулися оформляти субсидії. З 1 жовтня до 13 грудня за субсидіями звернулися майже дві тисячі заявників. До прикладу, в Бережанському районі за аналогічний період – лише 626 заявників.

– Специфіка призначення житлової субсидії така, що її можна призначити лише тоді, коли надходить інформація від останньої організації, до якої надсилалися запити від місцевого управління соціального захисту, – каже директор Департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський. – Тобто процес призначення субсидії – це сукупність інформації від різних установ, органів місцевого самоврядування, підприємств, які надають житлово-комунальні послуги. Коли управління володітиме всією інформацією, тоді зможе призначити вже й саму субсидію.

Крім того, зазначають у Департаменті, є випадки, коли призначити субсидію у визначені терміни неможливо. Це виникає тоді, коли якась інформація не надана або надана з розбіжністю. Наприклад, часто трапляється, що заявник подає дохід від оренди земельного паю, а фіскальна служба області на запит управління соціального захисту не надає підтверджуючої інформації.

– У таких випадках заявникові потрібно самому підтвердив цей дохід відповідною довідкою з підприємства, яке орендує земельний пай і подати її до управління, – пояснює Вадим Боярський. – Є також випадки, коли інформація про кількість членів сім’ї не відповідає дійсності. Наприклад, орган місцевого самоврядування подав інформацію про те, що в житловому приміщенні зареєстровані троє членів сім’ї, а одна із житлово-комунальних служб подає, що там чотири чи п’ять осіб. У такому разі ми повинні провести перевірку й лише після з’ясування усіх деталей призначити субсидію. Це і є ті випадки, коли процедура призначення субсидії затягується.

За словами керівника Департаменту, невелика проблема з призначенням субсидій виникла у Тернопільському районі, тому що там різко збільшилася кількість звернень заявників до управління соціального захисту населення. З 1 жовтня до 13 грудня за субсидіями звернулися майже дві тисячі заявників.

До прикладу, в Бережанському районі за аналогічний період – лише 626 заявників. Відтак є певне навантаження на працівників управління соцзахисту, але там сподіваються, що до кінця грудня встигнуть впоратися з усією роботою.

Галина ТИХА

Тернополяни, які поламали ноги через снігопад, отримали смішні гроші

Завтра Тернопільський суд розгляне унікальну справу на 15 мільярдів гривень