Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Адвокати директора “Хеліксу” ідуть в атаку і вимагають змінити суддів

Сьогодні в Апеляційному суді Тернопільської області мало відбутися два судових засідання з приводу обрання міри запобіжного заходу директорові «Хеліксу» Дмитрові Нагуті та про арешт майна його спільника й також директора «Хеліксу» Романа Фелика.

Однак обидва судові засідання довелося перенести у зв’язку з тим, що перший учасник процесу – Нагута, раптово, за словами його захисників Білєвої та Петруненка, потрапив до лікарні з високим тиском, мовляв, його стан настільки важкий, що його довелося госпіталізувати й лікарям потрібно мінімум два тижні, щоб поправити його здоров’я.

Причина нібито різкого погіршення здоров’я – постійний стрес. Щодо іншого учасника судового процесу – Фелика, то розгляд його справи перенесли через хворобу його адвоката, яка внесла відповідне клопотання.

Утім, крім того, що судові засідання довелося перенести, захисники Нагути встигли подати свої клопотання щодо відводу всього складу суду, висловивши їм недовіру. За словами захисників, вони вважають суд упередженим і таким, що не може об’єктивно розглядати справу й винести законне рішення, а все через те, що їм не вдалося знайти на офіційному сайті Апеляційного суду Тернопільської області інформацію про розгляд справи Дмитра Нагути.

Захисники директора фінансової піраміди налаштовані серйозно й кажуть, що будуть наполягати не лише у зміні запобіжного заходу, а й у його скасуванні.

– Питання навіть не в зміні запобіжного заходу, а в тому, що він обраний незаконно, а тому має бути скасований, – заявив один із захисників Нагути Віктор Петруненко. – Підозра, оголошена Нагуті, є юридично неспроможною, адже не може бути інкриміновано викрадення майна, якщо воно є в наявності. Це, власне, головна проблема слідства, і вони це розуміють. У підозрі йдеться про те, що нібито Нагута когось у чомусь агітував, а він лише займався рекламою.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці порушили кримінальне провадження проти керівників фінансової піраміди «Хелікс» Дмитра Нагути, Романа Фелика й Богдана Воронцова за фактом шахрайства. Всім трьом обрали міру запобіжного заходу тримання під вартою з правом винесення застави, яку вони згодом таки сплатили і відповідно на час слідства вийшли на волю.

Галина ТИХА

На скільки зросте зарплата бюджетників з нового року?

5 курйозів, або Чим незвичайним запам’ятається 2016 рік на Тернопільщині