Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі драмтеатр розвалюється на очах (ВІДЕО)

Обласному драмтеатру потрібна допомога! Вже більше 50-ти років будівля, в якій він знаходиться, не знала капітального ремонту, через що у пам’ятки архітектури тепер чимало проблем.

teatr2Старі прожектори, які в будь-який момент можуть вийти з ладу, глибокі тріщини на стінах, стеля, яка протікає та грибок – і це ще не увесь перелік проблем, які за багато років накопичились у тернопільському домі Мельпомени.

Борис Репка, директор і художній керівник театру, розповідає, коштів, які виділяє держава, не вистачає. Тому працівники театру намагаються самотужки та з допомогою меценатів покращити стан будівлі, повідомляє ІНТБ.

«Нам вдалось поміняти всі вікна в гримерних, нам вдалось поміняти подачу холодної води, ось це залізо протікало, ми все замінили на металопластик, нам вдалось поміняти всі санвузли, вони нормальні, європейські санвузли зараз. Нам вдалось частково поміняти систему опалення, от скажімо, цей зал він був холодний і цієї зими нам вдалось добавити ще тут до системи опалення і вже ця зима для нашого глядача тепла», – розповів директор Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Борис Репка.

Однак в театрі, каже Борис Репка, є такі проблеми, які працівники просто не в силі вирішити самі, адже на це треба занадто багато грошей.

«Я говорю про заміну всієї частини опалення, яка є аварійною, я говорю про заміну системи пожежогасіння і сигналізації, це ж театр, багато людей, воно має бути конче замінене. Ми можемо це робити поетапно, скажімо, на цей 2017 рік – зробити дах і частково поміняти вікна і двері для енергозбереження у фойє театру. На другий рік можна підійти вже до заміни опалення, 2019 рік – можна замінити пожежогасіння», – каже Борис Репка.

Директор театру каже, головне на все це знайти кошти. Для початку треба близько шести мільйонів гривень. І додає, виділених цьогоріч державою, 400 тисяч вистачило лише на ремонт аварійних механізмів сцени.

«Тепер просимо і будемо просити управління культури, як головного розпорядника коштів, що стосується внутрішніх робіт і подальшого кроку в творчому плані, будем просити за світло, щоб поміняти світло, щоб поміняти там, де пульти. Ми готові взяти на себе проектно-кошторисну документацію, розробити її і на 2017 рік взятись за це».

Працівники театру також просять допомогти із капітальним ремонтом приміщення «храму мистецтва» усіх небайдужих.

«Якщо є така можливість, якщо є такі меценати, бізнесмени, які хотіли би хоч чуть-чуть чимось посприяти, допомогти театру ну то просимо», – закликає Борис Репка.

До слова, знайти реквізити для допомоги можна на офіційному сайті театру.

Учасники АТО обурені махінаціями із передбаченими для них землями в Тернопільській області

У Борщівській громаді в день виборів виявили факти незаконної агітації