Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині викрили підпільний горілчаний завод

Тернопільські податківці виявили факт виготовлення алкогольний напоїв на території приватного домогосподарства.

фальсифікатСпівробітники податкової міліції ГУ ДФС у Тернопільській області вживаються заходи, спрямовані на недопущення в обіг алкогольних напоїв та сировини для їх виробництва, які становлять загрозу життю і здоров’ю людини.

Так, нещодавно встановлено факт виготовлення з метою збуту фальсифікованих алкогольних напоїв. Фальсифікат розливався у приватному домоволодінні в антисанітарних умовах.

Пляшки,  у яких зберігали фальсифікат,  вже були у користуванні, тому, задля товарного вигляду на них наклеювали підроблені марки акцизного податку.

За результатами проведених обшуків виявлено та вилучено 450 літрів спирту, 434 літри фальсифікованої горілки, вугільні фільтри для очищення спирту, спиртометри, тара. Слід відзначити, що кількість вилученого спирту є достатньою для виготовлення ще понад 2 тис. 200 пляшок горілки.

Загальна вартість вилучених під час обшуків підакцизних товарів  становить 135,2  тис. грн. Наразі по даному правопорушенню триває досудове розслідування.

Всього ж з початку року співробітники податкової міліції області з незаконного обігу вилучили 77,5 тис. літрів спирту та 3,1 тис. літрів алкогольних напоїв, припинили діяльність 6 підпільних цехів по їх виготовленню. Завдяки цьому вдалось запобігти втратам бюджету від ненадходження акцизного податку в сумі близько 8,5 млн гривень.

Завершено розслідування та направлено до суду кримінальні провадження стосовно 11 осіб, які займались незаконним виготовленням та реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв, повідомляють у відділі організації роботи Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Тернопільський завод, який цього року дав 40 мільйонів доходу, знову намагаються продати

На виборах у Борщівському районі перемогла кандидат від БПП