Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Земляки Гройсмана скоїли у Тернополі зухвалий злочин (ВІДЕО)

Збитків на понад 40 тисяч гривень завдали троє зловмисників із Вінниці мешканцям одного з тернопільських багатоквартирних будинків.

kotel1Крадіжку приватного майна інкримінують тернопільські правоохоронці трьом молодикам з Вінниці.

Злочинна група викрала системи опалення з багатоквартирного будинку, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

До місцевої поліції звернулися двоє власників помешкань з новобудови на вулиці Шопена у Тернополі. Потерпілі повідомили, що з їхніх осель зникли газові котли. Збитки власники оцінили у понад сорок тисяч гривень.

Працівники кримінальної поліцї оперативно встановили особи зловмисників. Бажання незаконно заробити об’єднало трьох вінничан у злочинну групу.

Як розповів начальник управління кримінальної поліції ГУНП в Тернопільській області Анатолій Гуска, двоє з молодиків в минулому вже відбували покарання за крадіжку, грабіж та розбій. Залучивши до справи ще одного товариша, подалися коїти протиправне до нашого обласного центру.

kotel2В місто молодики приїхали на власному авто. Їздили вулицями, придивлялися та зрештою обрали об’єкт злочину – багатоповерхівку. Уночі подалися на справу. Відваживши пластикове вікно на першому поверсі будинку, злодії проникли досередини. Демонтували з двох квартир газові котли та завантаживши крадене в машину, непоміченими покинули місце злочину.

Продати крадене злодії не встигли – їх розшукали правохоронці. Підозрюваних затримали в порядку статі 208 КПК України. Суд обрав зловмисникам запобіжний захід: двоє з них перебуватимуть під вартою, ще до одного затриманого застосовано домашній арешт. Поліцейські вилучили у крадіїв автівку та газові котли. Їх направили на проведення товарознавчої експертизи.

За фактом злочину, кваліфікованого частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України – радіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Розпочато кримінальне провадження. Триває досудове розслідування.

Тернополянам заважають півтораметрові бурульки

Завтра проведуть в останню путь майора із Тернопільщини Віталія Валецького