Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дорожники області вже вдруге стають на ті ж граблі і показують свою непрофесійність

Вчора вночі Тернопільщину знову вкрило снігом. Цього разу, його, звичайно, випало менше, ніж під час першого снігопаду в листопаді, коли не лише місто, а й уся область опинилася в сніговому полоні.

snig3У листопаді, коли за добу випала місячна норма снігу, Тернопільщина виявилася зовсім не готовою до стихії. Ні комунальники, ні дорожники не впоралися із поставленим завданням, адже, як з’ясувалося, на очищення міста й області від снігу гроші виділені, а техніки нема, чи то пак, її взагалі не було.

Відтак, життя у місті було паралізоване, громадський транспорт їздив із значними перебоями, приватні автівки не могли виїхати із засипаних снігом дворів. В області також ситуація була не краща, адже деякі села ще близько тижня були «відрізаними» від світу, не їздили навіть рейсові автобуси.

Тоді як область, так і місто, внаслідок стихії зазнали значних збитків. Однак висновків для себе ніхто не зробив, і незважаючи на те, що цього разу снігу випало не так уже й багато, то і його належним чином прибрати не змогли. Як наслідок, на вулицях і центральних дорогах утворилася снігова «каша», яка не сприяє безпеці дорожнього руху.

– За п’ятибальною системою роботу дорожників області можна оцінити на два з мінусом, – зазначив заступник голови Тернопільської облради Василь Деревляний, – адже вони абсолютно не справляються не лише з поставленими перед ними завданнями, а й з тією роботою, яку й без вказівок повинні виконувати. Інакше як безвідповідальністю це не назвеш. Виходячи із ситуації, можна сказати, що техніки нема, бо її розграбували, гроші вкрали, а тут… випав сніг, якого ніхто не чекав і взагалі не сподівався, що грудень, а то й частина листопада будуть засніженими. Тепер звітують, скільки на дорогах є снігоочисної техніки, однак насправді її немає, але й та що є не працює так як повинна була би працювати. При такій ситуації, коли йде сніг і людям потрібно добратися на восьму ранку на роботу, дітям до школи, то комунальні служби повинні працювати якщо не всю ніч, то принаймні з четвертої-п’ятої ранку, а то їдеш вранці на роботу на центральній вулиці – снігова «каша», на дорогах, трасах області – така ж ситуація. І це вже вдруге дорожники стають на ті ж граблі і показують лише свою непрофесійність і нездатність працювати.

Галина ТИХА

Гурт “Гримить” представив тернополянам свій новий кліп (ВІДЕО)

З 1 січня можна буде дізнатися статки Крисоватого, Кравця та інших відомих освітян