Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі чоловік обікрав восьмирічного хлопчика

Невідомий видурив у дитини мобільний телефон. Він розказав школяреві переконливу «байку», хлопчик навіть подумати не міг, що так буде.

Ситуація трапилася біля під’їзду будинку, де проживає хлопець. Попросив зателефонувати, запевнив, що дзвінок дуже важливий. Дитина погодилася допомогти, однак як тільки телефон потрапив до рук зловмисника той втік. Хлопчик розповів про пригоду батькам, а ті поспішили звернутися в поліцію.

Правоохоронці звертаються до усіх батьків – купуючи дитині дорогий мобільний телефон, не забудьте навчити її правил безпечного користування. Поясніть, що його не можна носити у зовнішній кишені верхнього одягу, сумки чи рюкзака під час проїзду у транспорті знімати рюкзак та тримати перед собою.

Не бажано користуватися мобілкою без потреби в людних місцях. Поясніть дітям, що дорогий телефон – приманка для зловмисників, його можуть просто вирвати з рук, або ж шахрайським способом заволодіти, наприклад під приводом терміново зателефонувати або перевірити чи  ґаджет не крадений. Зрештою, шановні батьки, задумайтеся самі, чи варто купувати дитині дорогий мобільний телефон. Навіть найпростішої моделі буде достатньо, аби ваш школяр був на зв’язку.

У Тернополі нетверезі хлопець і дівчина влаштували «перегони» з патрульними

Тернополяни були в захваті від того, що їм показали африканці (ВІДЕО)