Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі арештували “мажора”, який на смерть збив пішохода

У Тернополі взяли під варту водія, який у липні цього року скоїв дорожньо-транспортну пригоду із смертельним наслідком.

dtpТримання під вартою – такий запобіжний захід обрав суд для тернополянина, 1983 року народження.

Йому інкримінують статтю 286 частина 2 ККУ – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, повідомляють у секторі комунікацій Тернопільського обласного управління Національної поліції.

У поле зору правоохоронців чоловік потрапляв неодноразово. Лише у 2014 році працівники державтоінспекції зареєстрували 12 порушень ним правил дорожнього руху, серед яких – керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, незупинка на вимогу інспектора, їзда без документів і водіння під час заборони сідати за кермо.

Востаннє під слідство тернополянин потрапив 3 липня 2016 року. Того дня він, керуючи автомобілем “Mercedes-Benz E 290 TD”, збив тридцятитрьохлітнього чоловіка. Потерпілий від отриманих травм помер на місці події.

Відповідно до проведеної експертизи стало відомо, що на момент ДТП водій перебував у стані наркотичного сп’яніння та без будь-яких дозвільних документів (прав керувати транспортними засобами був позбавлений відповідно до постанови Тернопільського міськрайонного суду на 10 років ще у 2015-му). Окрім цього кермувальник їхав зі швидкістю, яка більш ніж вдвічі перевищувала дозволені норми.

Водій визнав свою провину, але давати будь-які покази відмовляється. 7 грудня йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – тримання під вартою. Чоловікові загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Нова зрада? 2 тернопільських нардепи були відсутні при розгляді питання Новинського

На краденому автомобілі житель Тернопільщини скоїв ДТП