Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянам, які не мають субсидій, приходять фантастичні рахунки

Плата за комунальні послуги постійно підвищується, а тим, кому субсидій не призначили, доведеться віддавати щомісяця за комуналку половину, а то й більше доходу, залежно від розміру зарплати.

За рік у середньому в країні тепло подорожчало на 95%. Крім цього, більше доводиться платити за світло, гарячу, холодну воду та електроенергію.

Субсидія нараховується на соціальну норму споживання, яка залежить від кількості осіб у сім’ї та площі помешкання. Ті, хто перевищують норму споживання, за «зайві» квадратні метри повинні платити повну вартість.

Але тим не менше, субсидії значно полегшують життя тернополянам. А от тим, кому субсидії не призначили, доводиться важче. Платіжки за комуналку загалом та за опалення зокрема залежать від того, який тип опалення є у будинку – централізоване чи індивідуальне. Бо в кого опалення індивідуальне, тому вдається трохи заощаджувати на спалених кубометрах газу.

Відтак тернополянин Сергій Матко, у якого індивідуальне опалення, і який мешкає у двокімнатній квартирі, площею 50 кв. м. за опалення за листопад заплатить 1200 грн., а от Марія Кушнір, яка мешкає у  квартирі з майже такою ж площею, як у Сергія, доведеться заплатити за опалення 1700 гривень.

Тернополянці Галині Ковач, яка мешкає із сім’єю в однокімнатній квартирі площею 31,2 кв. м. і яка користується централізованим опаленням за листопад за опалення прийшла платіжка із сумою 1000 грн. На 150 гривень менше доведеться заплатити Романові Павлюку, який також мешкає в однокімнатній квартирі, але користується індивідуальним опаленням.

Така ж ситуація і з тернополянами, які мешкають у трикімнатних квартирах, адже тим, у кого централізоване опалення доведеться заплатити за листопад більше 2 тис. грн., у кого опалення індивідуальне – заплатить відчутно менше.

Галина ТИХА

На посаду прокурора Тернополя 6 претендентів

Перше шампанське біатлонного сезону — з подвійним тернопільським присмаком