Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Аферисти здають у Карпатах “липове” житло

Новий рік у Карпатах можна зустріти не в затишному дерев’яному будинку, а на вулиці. Шахраї вдаються до різних афер з орендою житла. Беруть гроші наперед, а обіцяного помешкання не надають. 

Під виглядом здачі житла в Карпатах на новорічно-різдвяні свята шахраї видурюють гроші у громадян. Все більшої популярність набуває святкування Нового року в орендованому будинку.  Правоохоронці закликають бути обачними, шукаючи через інтернет бази відпочинку чи приватні садиби. Ніколи не покладайтеся на фото, розміщені на інтернет-сайтах.

Просіть у господаря скани паспорта і документів, що засвідчують володіння будинком-базою, або працюйте тільки з перевіреними фірмами. Зараз стали нерідкі випадки шахрайства.  Деякі аферисти знімають будинку, а потім здають їх відразу декільком бажаючим, збираючи суми застав. Після цього вони просто зникають з поля зору. Як правило, бронь будинку передбачає грошовий переказ у вигляді 30-50 відсотків від всієї суми оренди.

Але не завжди, оплативши частину коштів, люди отримують замовлену послугу.  Часто бувають випадки розміщення оголошень з вкраденими фото — ви вносите заставу, а шахрай просто перестає брати трубку і втрачається. У будь-якому випадку уникайте надто дешевих і підозрілих пропозицій, розрахованих на те, щоб зіграти на природній людській жадібності.  Не полінуйтеся розпитати про всі деталі і умови проживання, навіть якщо вони суперечитимуть Вашій делікатності і скромності, найчастіше шахраї розраховують саме на це.  Бережіть себе, свої гроші та майно!

На Тернопільщині 12 кандидатів на виборах не змогли перемогти діючого голову

На узбіччі дороги лежало тіло 47-річного чоловіка