В “ОПОРІ” назвали найпасивніших нардепів із Тернопільщини

За результатами моніторингу діяльності народних депутатів-мажоритарників за девять місяців на своєму виборчому окрузі та в парламенті, громадянська мережа «ОПОРА» дійшла висновку, що найпасивніші депутати з Тернопільщини – Тарас Пастух і Микола Люшняк.

Андрій Мартишко

За словами громадського консультанта громадянської мережі «ОПОРА» у Тернопільській області Андрія Мартишка, моніторинг діяльності народних депутатів зводився не лише до роботи в окрузі, а й в області загалом.

– Ми розуміємо, що діяльність депутата-мажоритарника в межах області ширша й не завжди обмежується лише тими територіальними громадами, які його обрали, – пояснює Андрій Мартишко. – Специфіка управлінського апарату така, що багато речей, які стосуються округу вирішуються в обласному центрі, зокрема, в Тернополі. Тому й оцінювали діяльність нардепів за таким критерієм, як участь у роботі органів місцевої влади, адже кожен депутат має право дорадчого голосу й може брати участь як у засіданнях районних, селищних і сільських рад, так і в засіданнях районних адміністрацій і міських рад, щоб своїм статусом і делегованим йому повноваженням впливати на прийняття тих чи інших рішень, що стосуються окремого округу.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.