Тернопільські профспілки перенесли пікетування Верховної Ради на грудень

Ціни та тарифи на електроенергію та газ постійно зростають. З цього приводу в країні час від часу проходить хвиля мітингів і протестів, які організовують профспілки.

17 листопада в Києві мала відбитися чергова акція протесту, однак її перенесли на першу половину грудня.

За словами голови Тернопільської обласної ради профспілок Андрія Присяжного, мітинг не відбувся з трьох причин. Перша причина полягає в тому, що Верховна Рада перенесла слухання питання про проект державного бюджету на 2017 рік.

– А ми якраз приймали рішення, щоб пікетувати Верховну Раду в день розгляду проекту бюджету, – каже Андрій Володимирович. – Позаяк вони перенесли це слухання, то мітинг втрачав свою актуальність.

Друга причина це те, що ще з 15 листопада деякі організації й ініціативні групи розпочали акції протесту під Національним банком України й іншими банками. Служба безпеки України застерегла профспілки в тому, що їхні щирі наміри з захисту трудових і соціальних інтересів українців можуть бути використані різного роду провокаторами для того, щоб досягати своїх інших цілей.

– Ми погодилися з цим, адже на той час в Києві була надто політизована атмосфера, – пояснює Андрій Присяжний.

І третя причина – несприятливі погодні умови, адже до Києва було проблемно дістатися, особливо із західних областей України.

– Проте акція протесту не скасовується, а переноситься, – запевняє Андрій Володимирович. – Більше того є певні кроки з боку Верховної Ради й 16 листопада її голова Андрій Парубій вперше після свого призначення зустрівся з головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим, де вони обговорили питання щодо підвищення соціальних стандартів, зокрема, розміру мінімальної  заробітної плати в контексті обговорення і прийняття Держбюджету на наступний рік.

Профспілки не відмовляються від своїх намірів, кажуть в обласній організації, й вийдуть на мітинг на початку грудня, коли у парламенті розглядатиметься і ухвалюватиметься бюджет, який передбачає підвищення соціальних стандартів. Підкреслюють також, що профспілкові акції триватимуть, доки не будуть прийняті вимоги щодо забезпечення соціальних стандартів.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.