Тернопіль очікує нове нашестя в’єтнамців

Чисельну колонію іноземних студентів на Тернопільщині поповнять в’єтнамці. Студенти з  провінції Донг Най отримають змогу здобувати вищу освіту у вищих навчальних закладах Тернополя.

Домовленості  про це досягнуто під час зустрічі керівництва Тернопільської обласної державної адміністрації з Надзвичайним та Повноважним Послом  В’єтнаму в Україні Й.В. пана Нгуєн Мінь Чі.
«Більше 1 млн. випускників шкіл В`єтнаму і всі вони навчаються в різних країнах. Я переконаний, що Тернопільщина знову зможе надавати освітні послуги жителям В`єтнаму. Насамперед йдеться про медичні, економічні та технічні спеціальності тощо», – зазначив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

 

З 2001 року Тернопільщина активно співпрацює з провінцією Донг Най. Правовою основою такого співробітництва є Рамкова угода про торговельно-економічне, науково-технічне і культурне співробітництво.

Згідно цієї угоди, студенти провінції Донг Най навчалися в навчальних закладах м. Тернополя (Тернопільський національний технічний університет імені Івана Пулюя, Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського, Тернопільський національний економічний університет). Однак згодом таку практику припинили.

-

This website uses cookies.