Скандальний директор, якого за хабар засудили на два роки, досі перебуває на посаді

Директор комунального підприємства Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс» Андрій Козак, якого торік влітку затримали під час отримання хабара у розмірі 30 тисяч гривень, оскаржує рішення суду першої інстанції в Апеляційному суді Тернопільської області.

Згідно із вироком Тернопільського міськрайонного суду від 6 жовтня 2016 року йому винесли вирок у вигляді позбавлення волі терміном на два роки.

Суд встановив, що посадовець отримав від місцевого підприємця хабар у сумі 30 тис. грн. за безперешкодне здійснення ним господарської діяльності та сприяння у подальшому виконанні робіт, які фінансувалися з обласного бюджету.

Тобто неправомірну вигоду вимагали від підприємця за надання одній із будівельних компаній можливості реалізовувати вигідні контракти на проведення ремонтних робіт. Було обумовлено, що сума хабара – це «відкат» у розмірі 12% від суми авансового платежу.

За даним фактом було порушено кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 ККУ – одержання неправомірної вигоди. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 12 років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Однак у ході слідства кримінальне провадження перекваліфікували за ч. 1 ст. 190 ККУ – шахрайство і за ч. 1 ст. 369 ККУ – підбурювання до надання хабара за вчинення службовою особою дій на користь хабародавця.

Відтак суд першої інстанції виніс посадовцеві вирок – два роки тюрми з правом оскарження рішення у суді вищої інстанції, чим, власне, Андрій Козак і скористався. Наразі поки його справа розглядається в Апеляційному суді Тернопільської області, він перебуває на посаді директора КП Тернопільської обласної ради «Архбудсервіс». Допоки триває судовий процес, у ході якого буде доведено його винуватість або навпаки, його звільнити не мають права.
Галина ТИХА

-

This website uses cookies.