На відкриття оновленого Збаразького замку запросили заступника Гройсмана

У четвер, 3 листопада, в Збаразькому замку відкрили десять оновлених залів. Левову частку коштів, а це 10 млн. грн. виділив уряд, решту взяли з обласного бюджету.

Участь в урочистостях узяло керівництво області та районів, а також спеціально приїхав віце-премє’р-міністр України, міністр соціальної політики Павло Розенко.

Як розповів керівник заповідника “Замки Тернопілля” Анатолій Маціпура, якому першому надали слово, для того, щоб зробити ці зали була потрібна велика і кропітка праця.

Цього року на Тернопільщині, де збереглося ще 34 оборонних споруди було проведено цілий ряд заходів з їх відродження і відбудови. Обласна рада прийняла програму з їх збереження, й мені надзвичайно приємно, що керівництво держави також звертає на це увагу.

– Зараз Україна переживає важкі часи, – зауважив віце-прем’єр міністр України Павло Розенко. –  Нам важко знаходити додаткові ресурси, в першу чергу, для підвищення якості рівня життя громадян. Ми витрачаємо колосальні кошти на підтримку Збройних сил України, вишукуємо можливості, щоб піднімати зарплати й пенсії, але не лише цим живе Україна. Дуже приємно, що в такий непростий для країни час відкриваються нові експозиції, реставруються культурні пам’ятки, розвивається інфраструктура, адже Тернопільщині є що показати світу. За відродженням духовності піде відродження нашої нації.

Як повідомляють чиновники Тернопільщини, у 2017 році в обласному бюджеті планують закласти кошти для реставрації інших замків. Пріоритетною буде робота над під’їдзними шляхами до культурних пам’яток.

Галина ТИХА

-

This website uses cookies.