На Тернопільщині за “законом Савченко” випустили на волю три сотні вбивць, злодіїв і гвалтівників

Майже три сотні засуджених були звільнені цього року на Тернопільщині з місць позбавлення волі за законом Савченко. Усі вони перебувають на обліку в органах поліції.

Та керівник обласної поліції Олександр Богомол зауважив, що поряд з тим, що таким людям необхідно дати можливість стати на праведний шлях, населенню треба бути пильним і також контролювати колишніх злочинців, пише ЗЗ.

– По закону Савченко цього року у нас звільнено 272 особи, – повідомив Олександр Богомол, начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. – 231 звільнений прибув до обраного місця проживання і став на облік, 41 – не прибув. З усіх звільнених 35 злочинців були засуджені за вбивство, 4 за згвалтування, 148 за крадіжки, 34 за грабежі, 22 за розбої, 14 за незаконне заволодіння транспортними засобами, 15 осіб за інші злочини. З них проявили себе повторно 23 особи: 8 вчинили тяжкі злочини, в основному це крадіжки та угони, та 15 осіб – злочини середньої тяжкості і нетяжкі злочини. Кожна особа звільнена по закону Савченко і просто звільнена з місць позбавлення волі перебуває у нас на обліку.

Зрозуміло, що сил і засобів у нас недостатньо, щоб постійно наглядати за ними. Цим людям треба дати можливість стати на праведний шлях, але прошу громадян також контролювати їх тому, що тюрма практично ніколи не виправляє людей.

-

This website uses cookies.