Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Через помилку поліції тернопільський водій влетів на кругленьку суму

У тернополянина Романа Христинича поліцейські помилково забрали автомобіль. Сталося це через те, що машина буцімто була арештована згідно з припису виконавчої служби за несплату штрафу за постановою Патрульної поліції.

avto-policeЯк з’ясувалося, штраф був оплачений у визначений термін. В результаті – чоловіку довелося оплатити 700 гривень за евакуатор та понад 300 за утримання авто на штрафмайданчику.

Про це Роман Христинич написав у Facebook 23 листопада. За словами чоловіка, екіпаж патрульних на автомобілі з включеною сиреною по гучномовці наказали йому зупинитись та повідомили, що ця автівка є арештованою.

— Уявіть собі ситуацію — листопад. Ви живете за містом, у вас 3 місячна дитина. Вранці у неділю ви виїжджаєте в місто, щоб купити дитині памперсів, дружина вдома з малям. Голова забита сімейними турботами, і тут ви чуєте позаду звуки сирени і крик в гучномовець з вимогою зупинити транспортний засіб. Стан — розгубленість. Підходить патрульний і повідомляє — ваш ТЗ арештований згідно припису виконавчої служби. Чому? За що? За яке правопорушення? — “Ось Вам номер виконавчої постанови, розбираєтеся самі”, — розповідає чоловік.

Патрульні викликали евакуатор і відправили авто на штрафмайданчик. У виконавці службі вияснили, що на цей автомобіль наклали арешт за нібито несплату штрафу згідно постанови Патрульної поліції.

— На сплату штрафу дається 15 днів. Інцидент трапився ще у березні місяці. Це машина мого брата, який сплатив штраф на 13-ий день. Але поліція, не дочекавшись терміну — передала документи в виконавчу для примусового стягнення. На щастя, квитанцію про сплату штрафу було збережено , пред’явлено і виконавчій, — каже тернополянин.

Далі чоловіку довелося розбиратися з органами, щоб йому дозволили забрати автомобіль. На штрафмайданчику повідомили, що авто повернуть лише за умови оплати 700 гривень за роботу евакуатора та понад 300 за його утримання.

Чоловік вирішив подати в суд та відновити справедливість. За його словами, цей випадок не є поодиноким.

Джерело: “Доба”

У Тернопільській області біля школи виявили 32 шприци та наркотики

Нa Тepнoпiльщинi пpoгнoзyють чергове пoдopoжчaння oлiї