Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Фідель Кастро надихав голову українського МЗС Клімкіна?

«Fidel залишиться легендою. Він мав мрії й ідеали, хотів зробити їх реальністю, надихав. Але робив помилки. Que en paz descance, Comandante!» – написав у Twitter про смерть кубинського диктатора Фіделя Кастро Міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

klimkin

На перший погляд, невинна цитата свідчить про світогляд людини, яка представляє Україну у світі. Для більшості цивілізованого світу кубинський диктатор фігура, як мінімум, неоднозначна. Його постать возвеличувалася радянською пропагандою та прихильниками екстремістських лівих рухів. Можливо, ці погляди керівник зовнішньополітичного відомства України, який народився у Курську, переніс з навчання у московському вузі початку 90-х років.

Інших поглядів про кубинського диктатора стратегічні партнери України.Переможець президентських виборів у США Дональд Трамп назвав Кастро “жорстоким диктатором” та пообіцяв, що його адміністрація зробить усе можливе для того, щоб кубинський народ почав свій шлях до процвітання і свободи.
“Спадщина Кастро – розстріли, злодійство, страждання, бідність і обмеження основних прав людини. Сподіваюся, сьогоднішній день ознаменує перехід від жахів, які тривали занадто довго, до майбутнього, у якому кубинський народ нарешті знайде свободу, яку він так заслуговує”, – заявив новообраний президент США.

У скорботний день відома тернопільська фірма влаштувала в «Подолянах» грандіозний корпоратив. Фото

Екс-регіонал з Тернопільщини отримав державний орден