Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

У Тернополі водіями вантажівок, які без дозволу в’їхали до міста, займеться поліція

У Тернополі водіями вантажівок, які спричинили величезні затори на об’їзній дорозі міста, займеться поліція.

03У рамках розслідування також з’ясують, які наслідки, збитки й причини снігового колапсу, за що до відповідальності можуть притягти підрядника «ТерКомуналСервіс», який зобов’язався очищати місто від снігу.

За словами керівника ГУНП у Тернопільській області Олександра Богомола, проблема полягає в тому, що на об’їзній застрягли вантажівки й не можуть виїхати з міста. Дорога там зовсім не прочищена. Така ж ситуація і з дорогами за містом, але це вже провина Тернопільської облдержадміністрації.

– 15 листопада практично по всій області великих заторів не було, були «тягучки», але проблеми залишилися в місті, – зазначив Олександр Миколайович. – Величезні затори утворилися через те, що вантажівки з Львівської та Івано-Франківської областей заїхали до Тернополя. Вночі за допомогою поліції, МНС, «автомайданівців» вдалося трошки владнати ситуацію і звільнити дорогу для приватного й громадського транспорту. У неділю, 13 листопада, ми заборонили в’їзд вантажівок до Тернополя, але вони цими правилами знехтували. Що сьогодні потрібно зробити? Звести підрядника й облавтодор, щоб вони почистили дорогу від снігу. Об’їзна дуже слизька і проїхати нею неможливо. Якщо ми прогорнемо об’їзну, то місто розвантажиться, бо хоча тут погана дорога, але заторів нема, є лише затяжні проїзди. Але знову ж таки виникає проблема, щоб почистити дорогу, потрібно забрати вантажівки, а щоб вони звідти поїхали, має бути прочищена дорога. От таке замкнене коло.

Галина ТИХА

“Кишенькові активісти” на службі в аграрних махінаторів

На Тернопільщині у кількох училищах вимушені канікули – через сніг завалився дах