Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Уродженці Закарпаття продавали тернополян у рабство в Росію

Поліцейські «накрили» злочинців, які роками продавали в рабство у Росію жителів Тернопільщини. Людям обіцяли гарну роботу в тепличному господарстві. А по приїзду в Краснодарський край документи в них забирали і створювали справжнє трудове пекло.

22Обіцяли гарні умови проживання зі всіма зручностями, повноцінне харчування та зарплату – 500-1000 доларів.

Охочих підзаробити таким чином знайшлося чимало. Людей відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації. Але реальність виявилася інакшою чим пишні обіцянки. Українці потрапляли у справжнє трудове рабство. Одразу по приїзду їхні паспорти забрали.

Заробітчанам забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було. І хоч на суді про нелюдські умови свідчили десятки потерпілих, підсудні заперечували свою провину. Втім, суд визнав обох звинувачених винними. Чоловіка засудили до п’яти років і одного місяця позбавлення волі, його спільницю – до п’яти років. Це, до слова, мінімальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом за злочини, пов’язані з торгівлею людьми чи інші незаконні угоди щодо передачі людини.

Теребовлянці побоюються військової атаки

Неповнолітні мажори смалили цигарки прямо посеред уроку