Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські профспілки перенесли пікетування Верховної Ради на грудень

Ціни та тарифи на електроенергію та газ постійно зростають. З цього приводу в країні час від часу проходить хвиля мітингів і протестів, які організовують профспілки.

piket17 листопада в Києві мала відбитися чергова акція протесту, однак її перенесли на першу половину грудня.

За словами голови Тернопільської обласної ради профспілок Андрія Присяжного, мітинг не відбувся з трьох причин. Перша причина полягає в тому, що Верховна Рада перенесла слухання питання про проект державного бюджету на 2017 рік.

– А ми якраз приймали рішення, щоб пікетувати Верховну Раду в день розгляду проекту бюджету, – каже Андрій Володимирович. – Позаяк вони перенесли це слухання, то мітинг втрачав свою актуальність.

Друга причина це те, що ще з 15 листопада деякі організації й ініціативні групи розпочали акції протесту під Національним банком України й іншими банками. Служба безпеки України застерегла профспілки в тому, що їхні щирі наміри з захисту трудових і соціальних інтересів українців можуть бути використані різного роду провокаторами для того, щоб досягати своїх інших цілей.

– Ми погодилися з цим, адже на той час в Києві була надто політизована атмосфера, – пояснює Андрій Присяжний.

І третя причина – несприятливі погодні умови, адже до Києва було проблемно дістатися, особливо із західних областей України.

– Проте акція протесту не скасовується, а переноситься, – запевняє Андрій Володимирович. – Більше того є певні кроки з боку Верховної Ради й 16 листопада її голова Андрій Парубій вперше після свого призначення зустрівся з головою Федерації профспілок України Григорієм Осовим, де вони обговорили питання щодо підвищення соціальних стандартів, зокрема, розміру мінімальної  заробітної плати в контексті обговорення і прийняття Держбюджету на наступний рік.

Профспілки не відмовляються від своїх намірів, кажуть в обласній організації, й вийдуть на мітинг на початку грудня, коли у парламенті розглядатиметься і ухвалюватиметься бюджет, який передбачає підвищення соціальних стандартів. Підкреслюють також, що профспілкові акції триватимуть, доки не будуть прийняті вимоги щодо забезпечення соціальних стандартів.

Галина ТИХА

Для тернопільських вчителів виділили додаткові мільйони

На Тернопільщині затримали жінку, яка для сина наліпила вареників із наркотиками