Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернопільські водії, які будуть їздити нетверезими, потраплять на війну

В останні тижні у Тернополі та й в області в цілому різко зросла аварійність спричинена водіями, які перебувають за кермом у нетверезому стані.Часто жертвою п’яних водіїв стають пішоходи. Відтак, правоохоронці Тернопільщини “оголошують війну” любителям оковитої, в ході якої будуть проводити посилені заходи безпеки на дорогах.

alkogol2Правоохоронців та громадськість непокоїть питання аварійності у місті та області та нахабність водіїв, які дозволяють собі сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння. Начальник ГУНП в області Олександр Богомол каже, що це проблема не лише нашої області, але й цілої України.

У зв’язку з реорганізацією, в управліннях суттєва нестача кадрів і людей, які могли б працювати на дорогах та контролювати водіїв. Сьогодні відповідно до закону, правоохоронці не мають права зупиняти водія без відповідних підстав. Саме цим користається частина кермувальників, зазначають у поліції.

– Зараз йде відпрацювання області. Почали з обласного центру і поступово перейдемо до районів. Створені групи швидкого реагування, які виїжджатимуть на порушення правил дорожнього руху. Мною підписано доручення в якому йдеться про те, що кожен працівник поліції – навіть слідчий чи оперативник, мають право складати протокол по порушенню ПДР. Раніше такого не було.

Олександр Богомол пообіцяв, що найближчим часом будуть рейди щодо виявлення за кермом водіїв у нетверезому стані. І триватимуть вони не день-два, а постійно.

У Тернополі водіїв-порушників відстежує патрульна поліція, але їм, як каже заступник начальника Олег Сороковий, наразі також не вистачає людей, аби перекрити усе місто та дороги державного значення.

На Бамі у будинках нашестя тарганів

Обласний прокурор розповів, коли затримають замовника вбивства громадського активіста