Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Водії першими відчули “покращення” від обіцяного підвищення мінімальної зарплати

Ціни на пальне продовжують зростати. За останній тиждень вартість бензину й солярки піднялася на гривню-півтори й експерти переконують, що це ще не межа.

zapravkaНа всіх заправках у Тернополі ціни відрізняються не сильно й коливаються в межах 26 гривень за літр 95-ого бензину й 22 гривні за літр дизельного пального. Чому склалася така ситуація адміністрація кількох заправок, куди ми зверталися, – пояснити не змогла.

А точніше, у всіх була одна відмовка, мовляв, ріст пального пов’язаний з ростом цін на світовому ринку. Звичайно, така відповідь, могла б влаштувати тих, хто не цікавиться ситуацією, і продовжує заправляти свої автівки незважаючи на жодне підвищення цін.

За словами голови Тернопільської обласної ради профспілок Андрія Присяжного, така тенденція пов’язана з анонсованим прем’єром підняттям зарплати.

– Нас запевняють, що для підвищення зарплати є економічні ресурси й такий крок не має позначитися на рості цін на товари, послуги та інші види продукції, – каже Андрій Володимирович, – але в нас завжди є бажаючі скористатися великомасштабними економічними тенденціями й сказати, що от зарплата буде зростати, потрібно підвищити ціни на пальне, збільшити курс валют. Не знаю, як буде далі, але вже можемо спостерігати підвищення цін пальне. Хоча обґрунтованих причин для цього немає, долар тримається позначики приблизно 26 гривень, ціни на нафту на світових ринках також коливаються близько 50 доларів за барель, а в нас ціни на бензин і дизельне паливо вже підняли на півтори гривні. Я переконаний, що якби були соціально-відповідальні бізнесмени, які би розуміли, що треба трошки зменшити свою жадібність, то, звичайно, такого росту цін не було б. Але ми самі своєю позицією пасивною або не зовсім активною потураємо їм, споживаючи їх послуги.

Галина ТИХА

У Тернополі водій буса звалив електричну опору (ФОТО)

У Тернополі буде центр, у якому безкоштовно лікуватимуть тварин