Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Тернополянам тепер буде ще важче оформити документи на виїзд у США

Те, що Дональд Трамп переміг на президентських виборах у США, стало для багатьох неабияким здивуванням, і наслідки цієї перемоги відчуватимуть у багатьох країнах світу, й Україна не виняток.

visaЗа словами директора тернопільського Центру візової підтримки Павла Луціва, громадянам нашої країни й так було нелегко виїхати до Америки, а тепер буде ще важче, адже Дональд Трамп не належить до яскравих симпатиків України.

Більше того, він не раз говорив про свою підтримку Росії і про те, що після його перемоги Америка зніме з цієї країни санкції.

– А ще наш президент Петро Порошенко підтримував на виборах Хілларі Клінтон, і коли був у США з офіційним візитом у вересні, то зустрічався лише з нею, – каже Павло Романович, – тому не думаю, що для українців щось зміниться. Кажуть, що Америка – це країна можливостей, але разом з тим туди важко потрапити. Особливо простій людині, бо якщо ти підприємець і маєш доходи, то проблем не буде. Щоб виїхати до США, обов’язково повинен бути рахунок у банку з певною сумою, стабільна робота, сім’я – це дуже важливі фактори, які підтверджують, що ви не хочете виїжджати на постійне місце проживання. Але насправді проблема в тому, що чи то Америка, чи то Канада, чи будь-яка інша країна в нас бачать лише емігрантів і ставляться до нас відповідно. Всім потрібна гарантія, що в тебе є причини повернутися назад, бо інакше ти залишися на постійне місце проживання за кордоном, а цього нікому не потрібно. Тому й люди виїжджають переважно нелегально.

Галина ТИХА

Молодий чоловік напився і лежав посеред вулиці

У медичному центрі Тернополя могла трапитись біда