Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Сьогодні у Тернополі бунтували проти скорочення працівників освіти (ФОТО)

Працівники Яблунівського обласного комунального дитячого  протитуберкульозного санаторію, що в Гусятинському районі, бояться, що залишаться без роботи, позаяк отримали наказ про закриття санаторної школи.
img_0056Педагогічний колектив школи складається з 24 осіб, але сьогодні, 4 листопада, на мітинг під Тернопільську обласну державну адміністрацію їх приїхали підтримати чи не всі працівники санаторію.

З плакатами і вигуками «Ганьба владі!» вони намагалися привернути до себе щонайбільше уваги чиновників. І день для цього вони також вибрали вдалий, адже сьогодні була сесія обласної ради, тому пікетувальники навідалися ще й до сесійної зали.

За їхніми словами, вони готові були миритися, коли в санаторії скоротили кількість ліжко-місць із 120 до 80, але тепер, коли ліжко-місця скоротили до 50 і ще й хочуть закрити санаторну школу, мовчати не збираються.

Зустрівшись з головою обласної ради Віктором Овчаруком, вони нагадали йому про основні проблеми санаторію, а це відсутність фінансування, адже на харчування однієї дитини вдень виділяється 17 грн., та про те, що в районних лікарнях фтизіатри не виконують належним чином своєї роботи й не направляють дітей на лікування й оздоровлення за безкоштовними путівками, бо хочуть, щоб їм за це платили.
img_0061
– Тому проблема, яка виникла, комплексна, – запевняють в один голос. – Нам сказали, якщо хочемо зберегти школу, потрібно шукати дітей. Але це не наша робота. Крім того, при такій кількості ліжко-місць у нас і не може бути багато дітей, а якщо закриють школу, то й тих не буде. У нас на лікуванні перебувають діти від 4 до 18 років і мінімальний курс лікування – два місяці. Діти не можуть бути стільки часу, а то й більше, без навчання. А проблема захворювання на туберкульоз дуже серйозна. В області майже 500 сімей хворих, а в цих сім’ях є діти і всі вони в зоні ризику. Проте хто на це дивиться?

За словами Віктора Овчарука, вони готові обговорювати цю тему й шукати спільне вирішення, тому без згоди громади й колективу вони не будуть приймати жодних кардинальних вчинків.

Галина ТИХА

У Тернополі працівників рятувальної бази судитимуть за браконьєрство

На базі санаторію “Збруч” планують зробити реабілітаційний центр для бійців АТО