Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Скандальний кар’єр Тернопільщини і надалі хочуть віддати дніпровській фірмі

Керівництво області звернулося до Фонду держмайна України з пропозицією продовжити договір на користування Полупанівським кар’єром ТОВ «Гірничодобувна промисловість». Але для цього товариство має виконати кілька вимог.

karjer2Серед них: підвищення заробітної плати, формування соцпакета, створення у населеному пункті інфраструктури та перереєстрація у Тернопільській області. Про це повідомив голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Варто зазначити, що користувачем цілісного майнового комплексу одного з найбільших кар’єрів області є ТОВ «Гірничодобувна промисловість», зареєстроване у Дніпровській області. Договір оренди закінчується в грудні 2016 року.

Думки стосовно того, що надалі робити з кар’єром, в обласній раді різнилися. Одні пропонували виставити його на відкритий аукціон. Інші – продовжити договір оренди.

Можливо, Полупанівському кар’єру не приділяли б стільки уваги, якби не постійні скандали навколо нього. Влітку цього року на кар’єрі відбулося аж два страйки працівників. По-перше, останніх не влаштовувала заробітна плата. По-друге, трудовий договір з ними укладали лише на один місяць. Тобто кожного першого числа їх приймали на роботу, а в останній день місяця звільняли. Тож працівники Полупанівської філії ТОВ ВК «Гірничодобувна промисловість» вимагали у власників на 80% збільшити заробітну плату, а також укладати не короткострокові трудові договори на один місяць, а безстрокові або хоча б на один рік.

Під час загострення ситуації фахівці управління Держпраці у Тернопільській області провели на підприємстві перевірку. Порушень у роботі ТОВ вони не побачили, бо самі працівники підписали відповідні документи. Виявлено незначні порушення, пов’язані з виплатою заробітної плати при звільненні, але вони не суттєві, тому керівництво кар’єру відбулося адмінштрафом.

Голова тимчасової комісії з вивчення законності надрокористування на Тернопіллі, депутат облради Петро Васько нарікає, що товариство не виконує зобов’язань, а в його роботі виявлено системні порушення. Депутат стверджує, що машини виїжджають з кар’єру перевантажені і руйнують асфальтне покриття.

Саме тому керівництво області склало перелік вимог, після виконання яких товариство і далі зможе працювати в області. В облраді зазначають, що це один з небагатьох об’єктів, які працюють легально, тому в «білому домі»  готові йти підприємству назустріч.

Джерело: Зоряна Гарасимів, “Номер один”

На двадцяти вулицях Тернополя сьогодні припинять подачу газу

Фірмі, яка не змогла очистити Тернопіль від снігу, уже виставили рахунок на 2 мільйони