Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Санаторій «Збруч» передали на баланс Тернопільської облради

Сьогодні, 30 листопада, на черговій сесії депутати проголосували за те, щоб прийняти гусятинський санаторій «Збруч» на баланс Тернопільської обласної ради.

sanatorij-1Обговорювали питання й про те, щоб санаторій передати на баланс Гусятинської селищної ради, але бюджетна комісія, яка розглядала таку можливість, не затвердила її.

Відтак депутати проголосували за те, щоб санаторій був у комунальній власності обласної ради, позаяк в області є більше коштів і можливостей для того, щоб «Збруч» функціонував надалі.

Нагадаємо, на попередній сесії обласної ради, що відбулася 4 листопада, обговорювали питання, щоб санаторій «Збруч», передати з державної у комунальну власність. Тепер завдяки цьому волонтери, які, власне, виступили з такою ініціативою, зможуть облаштувати на базі санаторію лікувальний та реабілітаційний центр для учасників антитерористичної операції зі всієї країни. Вони готові взятися до роботи над створенням лікувально-реабілітаційного центру і вже навіть знайшли інвестора, який зможе погасити заборгованість, яку має «Збруч», а це п’ять мільйонів гривень, і допомагати їм надалі. Сподіваємося, що незабаром бійці зі всієї країни зможуть отримувати належну медичну допомогу в гусятинському «Збручі».

Галина ТИХА

У Тернополі запровадять цензорів, які наглядатимуть за акторами драмтеатру

Жителі трьох вулиць у Тернополі бояться сутінок