Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Під час візиту на Тернопільщину Розенко пояснив, як відбуватиметься монетизація субсидій

Міністерство соціальної політики посилено працює над тим, як зекономити кошти в державному бюджеті, виділені на субсидії.

rozenkoДля цього планують ввести монетизацію субсидій, тобто людина зможе заробляти, економлячи або заощаджуючи енергоресурси.

Наразі програма із монетизації субсидій іще в процесі підготовки, але вже через місяць її представлять суспільству.

Про це розповів віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, який 3 листопада побував у Збаражі та взяв участь у нараді з питань соціального захисту мешканців Тернопільської області.

За його словами, монетизувати будуть не так субсидії, як їх залишки, а це в свою чергу приведе до того, що люди почнуть заощаджувати і будуть зацікавлені в цьому.

– Побутує думка, що система субсидій не стимулює людей до економії ресурсів, – каже Павло Розенко. – Це в основному правда, але ми хочемо застосувати механізм, щоб людина, яка отримує субсидії, могла зекономити на ній, і в кінці опалювального сезону на її рахунку накопичилася певна сума. Цю суму ми зможемо монетизувати і людина відповідно отримає реальні кошти, які зможе направити на енергозбереження свого будинку, щоб вже на наступний опалювальний сезон економити ще більше і отримати ще більше вигоди від цього. Сьогодні ми працюємо з групою міжнародних експертів над технологією. Це буде одноразова виплата, що буде здійснюватися за підсумками опалювального сезону, адже щомісяця здійснювати такі виплати для 9,5 мільйонів сімей, які отримують субсидії, практично неможливо. Протягом місяця ми сформулюємо цю програму і представимо суспільству, як відбуватиметься монетизація субсидій. Додаткових коштів для цього не буде потрібно, адже на субсидії виділяються ресурси. В наступному році вони складатимуть 52 мільярди гривень разом з субсидією на тверде паливо. А монетизація, сподіваємося, призведе до економії коштів у державному бюджеті.

Галина ТИХА

До Тернополя запросили колишнього гравця мадридського “Реалу”

У Збаразькому замку відновили Білий камінний зал