Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На Тернопільщині почистили дороги від снігу, а тепер рахують збитки

На вихідних, 12-13 листопада, аномальні снігопади на у Тернопільській області завдали збитків на суму близько двох мільйонів гривень.
zbutkuЯк повідомили в прес-службі Тернопільської ОДА, наразі важко назвати остаточну цифру, щоб визначити суму збитків, яких зазнала область внаслідок негоди, адже не всі райони ще подали звіти.

Відомо лише, що для того, щоб вирішити проблеми, яких завдали снігопади, було спрямовано близько двох мільйонів гривень з державного резерву. А ще для боротьби зі стихією були спрямовані кошти з бюджетів громад і районів.

У Тернопільській міській раді також ще не підрахували, яких збитків завдала негода. Про це можна буде говорити в кінці місяця, коли всі фірми, що проводили очистку міста від снігу, подадуть акти виконаних робіт.

Можна сказати лише, що збитки значні, адже з Тернополя за період ліквідації наслідків снігопаду, 14-18 листопада, вивезли понад 750 вантажівок снігу. У міській раді також зазначили, що стільки снігу, як випало за вихідні в області не було близько 15 років.

Нагадаємо, 13 листопада в області за добу випала місячна норма снігу. Висота снігового покриву подекуди сягала метра. Станом на сьогодні комунальні структури міста працюють над посипанням вулиць протиожеледною сумішшю.

Галина ТИХА

Після жахливої аварії голова Кременецької РДА ще жодного разу не приходив до тями

У Тернополі “зайців” більше не возитимуть