Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На заправках Тернополя подорожчало пальне

На вихідних тернополяни помітили, що на деяких автозаправках бензин і дизпаливо подорожчали аж на гривню.

benzyn3Спершу подорожчання на 50 коп. відбулося в суботу, 29 жовтня, але вже до понеділка, 31 жовтня, ціни зросли на гривню. Зокрема, це стосується автозаправок «ОККО» та «WOG», де бензин А-95 наразі коштує майже 25 гривень, а дизпаливо – 22 гривні.

Хоча це стосується не всіх мереж, адже на таких автозаправках, як «Авіас» та «Укранафта» ціни залишаються незмінними – 21-22 гривні за літр бензину А-95 та 19 гривень за літр дизпалива.

На одній із заправок «ОККО» нам розповіли, що подорожчання пального пов’язано з тим, що зросли світові ціни на нафтопродукти, а також ослабилася гривня. Позаяк раніше курс гривні до долара був більше 25 гривень, то тепер – 26.15.

– Не виключено, що збільшення цін на пальне призведе до того, що подорожчають транспортні послуги й товари, – каже автомобіліст зі стажем, тернополянин Дмитро Матвіїв. – Ми із кожним подорожчанням спостерігаємо таку тенденцію, але робити нічого, бо їздити потрібно і без транспортних засобів не обійтися, чи то автомобіль, чи то тролейбус або маршрутка.

Прогнозують, що до кінця цього року ціни на пальне зростуть на чотири-п’ять відсотків, але це у кращому випадку. У гіршому випадку бензин може подорожчати на десять відсотків, тобто тим, хто заправляється А-95 доведеться платити на одну-три гривні більше. Таке коливання залежатиме, як, власне, й залежить від цінової політики мережі АЗС.

Галина ТИХА

Арештовано майно власника однієї з найбільших латифундій Тернопільщини

У Тернополі з’явиться ще один банк з міжнародним капіталом