Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

На відкриття оновленого Збаразького замку запросили заступника Гройсмана

У четвер, 3 листопада, в Збаразькому замку відкрили десять оновлених залів. Левову частку коштів, а це 10 млн. грн. виділив уряд, решту взяли з обласного бюджету.

img_0013Участь в урочистостях узяло керівництво області та районів, а також спеціально приїхав віце-премє’р-міністр України, міністр соціальної політики Павло Розенко.

Як розповів керівник заповідника “Замки Тернопілля” Анатолій Маціпура, якому першому надали слово, для того, щоб зробити ці зали була потрібна велика і кропітка праця.

Цього року на Тернопільщині, де збереглося ще 34 оборонних споруди було проведено цілий ряд заходів з їх відродження і відбудови. Обласна рада прийняла програму з їх збереження, й мені надзвичайно приємно, що керівництво держави також звертає на це увагу.

– Зараз Україна переживає важкі часи, – зауважив віце-прем’єр міністр України Павло Розенко. –  Нам важко знаходити додаткові ресурси, в першу чергу, для підвищення якості рівня життя громадян. Ми витрачаємо колосальні кошти на підтримку Збройних сил України, вишукуємо можливості, щоб піднімати зарплати й пенсії, але не лише цим живе Україна. Дуже приємно, що в такий непростий для країни час відкриваються нові експозиції, реставруються культурні пам’ятки, розвивається інфраструктура, адже Тернопільщині є що показати світу. За відродженням духовності піде відродження нашої нації.

Як повідомляють чиновники Тернопільщини, у 2017 році в обласному бюджеті планують закласти кошти для реставрації інших замків. Пріоритетною буде робота над під’їдзними шляхами до культурних пам’яток.

Галина ТИХА

Після підняття тарифів кількість отримувачів субсидій на Тернопільщині зросла вдвічі

ФК “Тернопіль” на останній хвилині рятується від поразки