Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Лідер фракції розповів, чому «Свободі» комфортніше в опозиції

Сиротюк Олег

На виборах до обласної ради у жовтні 2015 року ВО «Свобода» посіла друге місце, здобувши 13 мандатів. Результат було досягнуто в основному за рахунок обласного центру, де дався взнаки високий рейтинг «свободівського» мера Сергія Надала.

Це дало підстави екс-голові Тернопільської ОДА Олегу Сиротюку замахнутися на «булаву» голови обласної ради. Однак за результатами таємного голосування Сиротюка чекав конфуз – менше 20 голосів, а головою облради став ставленник БПП Віктор Овчарук. «Свобода» після цього оголосила про перехід в опозицію. Незважаючи на це партії Тягнибока шляхом закулісних домовленостей вдалося зберегти та примножити кількість своїх людей на посадах структурах, підпорядкованих обласній раді.

Про те як працюється в опозиції розповів «Галасу» голова фракції Олег Сиротюк:

 

Сиротюк Олег
Сиротюк Олег

«На початку роботи цієї каденції Тернопільської обласної ради з п’яти фракцій було сформовано владну коаліцію, яка розподілила між собою посади голови ради, першого заступника і заступника голови обласної ради, а також посади голів двох найважливіших депутатських комісій – бюджетної та з питань соціально-економічного розвитку, – каже політик.  Ця коаліція маючи в своєму складі більш як 2/3 голосів депутатського складу взяла на себе і відповідальність за всю економічну й соціальну ситуацію в області. В таких умовах фракція ВО «Свобода», делегувавши своїх представників у всі депутатські комісії, фактично здійснює функцію контролю за діяльностю цієї владної більшості. Ключове наше завдання – не допускати скорочення соціальних стандартів мешканців області, захист інтересів територіальних громад, пріоритетне фінансування заходів соціально захисту незахищених верств населення, ветеранів ОУН-УПА, учасників російсько-української війни, національно-патріотичного виховання молоді, раціонального використання природних ресурсів області, захист інтересів аграріїв та малого і середнього підприємництва тощо. Коли розглядаються питання освітян, зокрема, профтехосвіти, медиків, закладів культури, фізкультури і спорту депутати-свободівці завжди їх підтримують. Вважаємо, що таким чином фракція ВО «Свобода» в обласній раді реалізовує своє ключове завдання – соціальний і національний захист мешканців області.

 

Галина Тиха

 

Незвичний чемпіонат провели на Тернопільщині

Нетвереза тернополянка із 3-місячною дитиною на руках вразила патрульних