Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

З 1 грудня тернополяни їздитимуть у тролейбусах за «картковим режимом»

З 1 грудня КП «Тернопільелектротранс» запроваджує в тролейбусах електронні квитки, що допоможуть терноплянам економити на поїздках до восьми відсотків і більше.

kvytokКрім «карткового режиму», будуть діяти також звичайні одноразові проїзні квитки, які друкуватимуться в тролейбусах. Електронні квитки ж будуть тривалого користування й у вигляді безконтактних карток.

Картки будуть двох видів і передбачено чотири тарифних плани – «Безлімітний», «Люкс», «Стандарт» і «Економ».

Безлімітний тариф діє протягом трьох місяців і передбачає понад 120 поїздок, тобто по чотири поїздки в день. Коштує він 240 грн. Цей тариф вигідний тим, що дозволяє їздити необмежену кількість разів, навіть якщо людина використає картки всі свої кошти швидше за термін дії, то все одно має право на поїздки.

Тариф «Люкс» вигідний тим, що передбачає 90 поїздок плюс дев’ять бонусних. Ціна такого квитка – 180 грн. Є свої переваги й у стандартному квиткові, який дає право на оплачених 60 поїздок і п’ять бонусних. Коштує він 120 грн. А от тариф «Економ» коштує 80 гривень і дозволяє здійснити лише 40 поїздок плюс три бонусні.

tablytsia

Аналогічна система і з студентськими, та учнівськими електронними картками. Відмінність лише в тому, що для них діє пільговий тариф, який дозволяє скористатися 90 поїздками і дев’ятьма бонусними. Ціна квитка – 90 грн. Умови тарифів «Стандарт» та «Економ» передбачають 60 поїздок за 60 гривень плюс п’ять бонусних і 40 поїздок за 40 гривень плюс три бонусні відповідно.

Всі тарифи, крім «Безлімітного», діятимуть один місяць. Придбати картки тривалого користування, а також поповнити їх можна буде у 31 пункті продажу у Тернополі. Згодом їх планують збільшити до 80 у напрямках покриття тролейбусних маршрутів.

У КП «Тернопільелектротранс» запевняють, що така система буде вигідною і зручною для користувачів. Якщо ж користувач не виїздить усіх поїздок, то вони анульовуються. Проте, кількість поїздок у тарифах враховували відповідно до того, скільки люди можуть використати, тому проблем з цим виникнути не повинно.

Галина ТИХА

У Тернополі – новий начальник поліції

Тернополянин, який вчора збив жінку на переході, досі ховається від поліції