Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Зростання мінімальної зарплати все ж таки відіб’ється на субсидіях

Урядовці відверто лукавлять, коли заявляють про те, що зростання мінімальної зарплати вдвічі ніяк не відіб’ється на утримувачах субсидій.

subsydija2Насправді, дворазове підняття мінімалки на субсидіях хоч і не відразу, але все ж таки позначиться. Такий факт визнають і самі посадовці, але наразі вголос про це говорять неохоче.

Уся справа в тому, що зараз при нарахуванні субсидій до уваги береться мінімальна зарплата станом на 2015 рік. Наступного року до уваги буде братися мінімальна зарплата 2016-го. А у 2018 році при нарахуванні субсидій буде братися до уваги мінімальна зарплата станом на 2017 рік.

Таким чином, починаючи з 1 січня 2018 року українці відчують зв’язок між дворазовим зростанням мінімальної зарплати та розміром субсидій.

Наприклад, зараз працездатним громадянам, які офіційно ніде не працюють, при нарахуванні субсидій до уваги береться дохід у розмірі двох мінімальних зарплат (2х1378 грн).

Так ось, з 1 січня 2018 року цей умовний дохід для безробітних буде рахуватися як 2х3200 грн. І тоді при нарахованому доході у розмірі 6400 грн. на субсидії сподіватись особливо не варто. А якщо у сім’ї двоє офіційних безробітних, то за нинішніми правилами годі буде й думати про субсидії.

Щоправда, єдина втіха для пересічних громадян – це те, що до 1 січня 2018 року ще досить далеко і за цей час ще 20 разів усе може змінитися. Та й зрештою, збільшення мінімальної зарплати у два рази – це наразі лише обіцянка. І ще не факт, що наші політики її виконають.

Житель Тернопільщини загинув в аварії у сусідній області

Діяльність одного з найбільших аграрних підприємств області перевіряла спеціальна комісія зі столиці