Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Заставний і Пастух найбагатші з тернопільських депутатів за кількістю задекларованої готівки

Роман Заставний

Колишній мер Тернополя задекларував готівкові кошти у розмірі 77 тисяч доларів та 850 тисяч гривень. Його дружина – Оксана Заставна – 190 тисяч доларів та 2 мільйони гривень. За цим показником родина народного депутата з партії «Народний фронт» значно переважає готівкові статки інших декларантів-депутатів з Тернопільщини.

Роман Заставний
Роман Заставний
Власне, суми задекларованої готівки викликали підвищену увагу в електронних деклараціях державних службовців, адже аніше цього розділу у звітах посадовців не було.
Тарас Пастух
Тарас Пастух
Друге місце у рейтингу готівкових статків нардепів посідає представник «Самопомочі» Тарас Пастух. Політик задекларував 110 тисяч доларів.
На третьому місці – родина Миколи Люшняка. Представник БПП задекларував готівкою 54 тисячя 200 доларів, 7 тисяч 480 євро та 50 тисяч гривень. У дружини політика 15 тисяч 600 доларів, 100 тисяч гривень та 70 тисяч гривень депозиту.
У його колеги Ігора Побера – 50 тисяч доларів готівкою та 750 тисяч гривень у дружини.
Почесне п’яте місце посідає найвідоміший та найстарший тернопільський нардеп Олег Барна. У нього зберігається 34 тисячі 500 доларів та 75 тисяч гривень. Дружина політика має 2 тисячі 716 євро, 2 тисячі 80 доларів, теща 7 тисяч 500 доларів, сини відповідно 5 090 та 2500 доларів.
В Тараса Юрика з Блоку Порошенка готівка зберігається у трьох валютах – 864 тисячі гривень, 7 тисяч 500 доларів та 3 тисячі 200 євро.
Найскромнішим з тернопільських нардепів виявився Михайло Головко. У його декларації 34 тисячі доларів готівкою та 95 тисяч гривень у дружини.

Відзначимо, що з цього списку лише Микола Люшняк до обрання народним депутатом жодного дня не пропрацював на держслужбі чи в органах місцевого самоврядування.

Сергій Надал третій рік поспіль визнаний найвідповідальнішим мером України

У Тернополі чоловік загинув внаслідок падіння із 7-го поверху