Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Дорожники Тернопільщини вважають, що добре впоралися зі сніговою стихією

Більше тижня Тернопіль і Тернопільська область боролися з снігом, якого за добу випало місячна норма. Відтак усі дороги були засипані, рух ускладнений, а подекуди взагалі неможливий.

dorogyТехніка не встигала справлятися з величезною кількістю опадів. Кілька днів багато сіл області взагалі були «відрізаними» від світу – там не лише не було дороги, а й пообривало лінії електропередач.

Уже до ранку вівторка, 15 листопада, вдалося трохи розчистити основні магістралі області, але рух транспорту все одно був ускладнений.

Автобусні рейси виходили на маршрут не за графіком, а якщо виїжджали, то «втиснутися» у них було неможливо. Така ситуація тривала до 17 листопада, тоді, власне, вдалося розчистити всі дороги за містом і відновити роботу громадського транспорту в повному обсязі.
Втім, дорожники Тернопільщини вважають, що вони добре впоралися зі стихією і зробили усе від них залежне. А те, що подекуди не вдавалося вчасно розчистити дороги, пояснюють надзвичайно великою кількістю опадів.

– Ми відповідаємо за дороги, що знаходяться за Тернополем, дороги місцевого й державного значення, – каже прес-секретар ДП «Тернопільський облавтодор» Соломія Огарко. – Вже до 17 листопада вдалося розчистити всі дороги за містом, адже у деяких місцях було до метра перемету снігу. Справившись з обласними дорогами, 17 листопада, ми надали також шість одиниць техніки місту й від вечора вони вже працювали там. Звичайно, відразу після стихії рух транспорту був ускладнений, але дороги ми не перекривали. І якраз до минулого четверга вдалося відкрити всі дороги місцевого й державного значення, транспорт міг рухатися без перешкод.

Галина ТИХА

Якщо незнайомець просить напитися води, значить він насправді хоче чужих грошей?

Перевізники кажуть, що за 4 гривні будуть возити тернополян трохи краще