Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Для тернопільських вчителів виділили додаткові мільйони

На засіданні 16 листопада Кабінет міністрів спрямував місцевим бюджетам 1 615 896,6 тис. грн освітньої субвенції. З них 116,5 млн. гривень спрямовано на Тернопільщину, де спостерігалися кризові явища з виплатою заробітньої плати працівникам галузі профтехосвіти.

999За рахунок державних коштів  буде придбано шкільні автобуси, які підвозитимуть дітей до навчальних закладів у сільській місцевості. На ці цілі спрямовано 8,5 млн. грн.
Використовувати кошти будуть на засадах співфінансування: не більше 70 відсотків – за рахунок освітньої субвенції, не менше 30 відсотків – за рахунок коштів місцевих бюджетів.
Державну субвенцію в 9,1 млн. грн витратять на оснащення закладів освіти з поглибленим вивченням природничих та математичних предметів. Комп’ютерні комплекси з мультимедійними засобами навчання придбають для кабінетів фізики, хімії, біології, географії, математики. Окрім цього, гроші спрямують і на впровадження енергозберігаючих технологій.
Варто зазначити, що суттєву допомогу на забезпечення освітнього процесу отримають об’єднані територіальні громади – Уряд передбачив для них 50,9 млн. грн. на придбання автобусів, оснащення навчальних кабінетів, впровадження енергозберігаючих технологій.
Окрім цього, 48 млн.грн державної субвенції спрямують для виплат зарплат освітянам, оплату комунальних послуг та енергоносіїв та недопущення виникнення заборгованості із зазначених виплат до кінця поточного року.

Мер Тернополя прийняв кадрове рішення через незадовільне прибирання міста

Тернопільські профспілки перенесли пікетування Верховної Ради на грудень