Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутат, який на Тернопільщині займався сутенерством, досі не під вартою

35-річний депутат сільської ради, який змушував неповнолітніх дівчат займатися проституцією, досі перебуває на свободі.

foto3Пікантна схема, з якої депутат селищної ради Почапинців (Тернопільський район) зробив свій власний бізнес, зустрічається, швидше, у фільмах, ніж в реальному житті. Однак ця історія попри свою, на перший погляд, неймовірність та огиду, на жаль, виявилась чистою правдою.

Втирався у довіру, а потім шантажував

Так нещодавно працівники поліції вийшли на слід 35-річного серійного звідника-шантажиста, депутата селищної ради села Почапинці, який через інтернет вишукував собі жертв (неповнолітніх дівчат), втирався у їхню довіру (обіцяв весілля), виманював еротичні фото, а потім, одержавши те, що просив, змушував дівчат займатися проституцією. Якщо ті відмовлялись коритися – погрожував опублікувати їх інтимні знімки на сайті школи або ж надіслати батькам.

Серед тих, хто потрапив на гачок, була й 16-річна школярка з Рівненщини.  Дівчина повірила у щирість намірів свого співрозмовника, про що згодом дуже пошкодувала.

– Ця жахлива пригода сталася з неповнолітньою жителькою Рівненщини. 16-річна школярка в соцмережах познайомилась із заможним бізнесменом, котрий, з його слів, через постійну зайнятість підприємництвом та волонтерством ніяк не міг влаштувати сімейне життя. Переписувались близько місяця. Школярка стала довіряти незнайомцеві, тому на його прохання вислати в «приват» фотографії в стилі «ню» відповіла згодою. Кавалер переконував, що про свою майбутню дружину він має знати все. Та події повернули геть в інше русло. «Бізнесмен» виявися не тим, за кого себе видавав, а фото йому були потрібні для шантажу,- розповів старший оперуповноважений в особливо важливих справах відділу по боротьбі з торгівлею людьми Олександр Буняк.

Дівчина, як і багато інших, довірилась незнайомцеві, а коли дізналася, що його обіцянки – суцільна брехня, відмовилася ставати проституткою. Помста «кавалера» була збочено-вишуканою. Неповнолітню зловмисник поставив перед вибором: або вона займається проституцією, або відверті фотокартки побачать усі. Дівчина спочатку погодилася, та врешті їй вистачило сміливості, на відміну від інших жертв, сказати збоченцеві – ні. Вже через деякий час директор школи викликав до свого кабінету її з матір’ю і попередив про відрахування з навчального закладу. Причиною стали ті самі зловісні фото, котрі зловмисник розмістив на сайті школи.

– Серед тих, хто спочатку спокусився на пропозицію так званого «бізнесмена» вити сімейне гніздо, а в подальшому став жертвою шантажу і таки погодився торгувати власним тілом заради збагачення сутенера, стали троє дівчат з Тернополя. Жертви змушені були виїжджати до клієнтів на виклик, щойно цього вимагав звідник, інакше ризикували стати посміховиськом через відверті фото, якими щоразу їх шантажував зловмисник, – продовжує розповідь Олександр Буняк.

Досі на свободі!

Дівчата понад усе боялися бути осудженими близькими, знайомими, друзями. А зловмисник на це й розраховував. Тому майже два роки вів свої брудні справи. Аби шукати клієнтів, розмістив в інтернеті оголошення про надання сексуальних послуг, і таким чином на зароблені від експлуатації чужих тіл гроші, а це від 500 до 1000 гривень, утримував власну родину.

Хтозна, скільки б ще тривали поневіряння довірливих тернополянок і скільки б ще дівчат потрапили у тенета розпусти, майстерно розставлені сільським депутатом, якби за справу не взялися поліцейські. Зокрема, зараз оперативники відділу по боротьбі з торгівлею людьми підозрюють чоловіка у звідництві, розповсюдженні дитячої порнографії та втягненні у проституцію.

До речі, 35-річний депутат на публіку – порядний сім’янин, адже має і діток, і дружину, яка, до речі, про «хобі» свого чоловіка дізналась уже від працівників поліції.

У поліції журналістам «Номер один» повідомили, що підозрюваний вів переписку з-понад чотирма сотнями дівчат, яким уже встиг ввійти у довіру. Причому юні панянки були не лише з Тернопільщини, а мало не з кожної області в західному регіоні. І один Бог знає, скільки ще тривав би цей бізнес… Хоча депутат, попри достатню кількість доказів та покази потерпілих, досі гуляє на свободі.

Правоохоронці не можуть його затримати доти, поки прокурор області В’ячеслав Перч особисто не підпише обвинувачення, чого вимагає закон «Про статус депутата». Наразі пан Перч відправив зібрані поліцією матеріали на доопрацювання, бо вважає, що слід допитати ще кілька свідків.

Правоохоронці ж бояться, що поки вони доповнюватимуть матеріали справи, горе-депутат (безпартійний, між іншим) просто втече з поля зору. Бояться, але змушені йти за процедурою навіть стосовно такого відверто жалюгідного злочинця.

Джерело: Тетяна Колеснік, “Номер один”

На Тернопільщині під час ремонту дороги загинув чоловік

Агрофірма, яку викрили у несплаті 3 млн грн податків, влаштувала замовний пікет під податковою