Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Депутати міськради вимагатимуть повної відставки Стемковського

Через надмірну кількість опадів за вихідні, 12-13 листопада, в місті всі дороги були засипані снігом, до ранку понеділка не можна було вже ні пройти, ні проїхати.

landiakЗ цього приводу було чимало мовлено-перемовлено, мешканці міста, активісти, влада шукали винних у сніговому колапсі й на кого могли б покласти відповідальність за те, яких збитків завдала стихія.

Відтак, провину поклали на головного підрядника, який зобов’язався почистити дороги в місті від снігу, але цього не зробив.

Однак, не лише його винну вбачають у цьому, а вимагають покарати й керівника управління ЖКГ, благоустрою та екології Владислава Стемковського, адже у тому, що місто потонуло в сніговому полоні, є і його безвідповідальність.

Таке рішення ініціював лідер фракції «Громадянська позиція» у Тернопільській міській раді Петро Ландяк ще в четвер, 17 листопада. А у п’ятницю, 18 листопада, міський голова Тернополя Сергій Надал видав розпорядження, згідно з яким у зв’язку з незадовільним станом утримання та прибирання міста у зимовий період відсторонив Владислава Стемковського від посадових обов’язків і взяв на себе пряме управління житлово-комунальним господарством, зокрема, питанням забезпечення очищення міста від снігу.

– Ми й надалі будемо наполягати на відставці Стемковського, – каже Петро Ландяк. –  Уже написали офіційний лист від фракції на ім’я міського голови. Чотири депутати підписалися. Я навіть не сумніваюся, Владислав Стемковський винен найбільше й повинен піти із займаної посади. Це, власне, найменша міра покарання, а далі ми будемо консультуватися, тому що нас четверо не може вплинути на рішення міського голови, тому будемо шукати контакт з депутатами з інших фракцій і якщо буде підтримка, то Стемковський має піти у відставку.

Галина ТИХА

У Тернополі зіткнулися два важковаговики – КамАЗ і тролейбус

Сніг завадив зведенню пам’ятника Героям Небесної сотні