Читайте новини Галас на GoogleNews - Нажміть підписатися

Читайте новини Галас у Телеграм каналі - Відкрити

Відомий козак пробує стати директором скандального училища

На посаду директора скандальновідомого вищого професійного технічного училища № 4 оголошено відкритий конкурс. 2Прийом документів завершився у п’ятницю, 28 жовтня. Претенденти повинні підготувати програму кандидата на посаду директора, у якій висвітлять своє бачення роботи та розвитку  училища. Та поспілкуватись з атестаційною комісією, повідомляє “20 хвилин”.

Остання обирає претендента та подає на кадрову комісію у Міносвіти, повідомила заступник начальника Управління освіти і науки обладміністрації Ганна Зварич.

До слова, як повідомили працівники училища, через конкурс директора пробують обрати уже вдруге. Під час першого конкурсу, оголошеного у липні,  було два претенденти і голоси комісії розділились порівну. Тож кандидата так і не обрали. Причому, оголошення на сайті Управління освіти  обладміністрації про конкурс працівникам не вдавалось побачити. Люди переконані, що воно з’явилось там тільки після запитань журналістів. Важко відшукати бодай якусь інформацію про новий конкурс і сьогодні.

Згідно з умовами конкурсу, до претендентів є такі вимоги: громадянство України, вища освіта другого рівня за ступенем магістра, стаж роботи на керівних посадах системи професійної освіти або у галузі економіки, для якої здійснюється підготовка робітничих кадрів у даному ПТНЗ, не менше 5 років.

– Ми можемо надати тільки імена та прізвища претендентів, – повідомили у відділі кадрів обласного управління освіти. –  Документи подали Грищук Іван Михайлович, Півторак Роман Євстахійович, Сагайдак Василь Олексійович, Боднар Андрій Ярославович.

Перший із названих кандидатів, як пише сайт ВПТУ№4 – Іван Грищук працює заступником директора з навчально-виробничої роботи. Проти  другого кандидата Романа Півторака, який до 2012 року був училища у часи Януковича у 2012 році прокуратура порушила кримінальну справу.

Чи завершився уже суд, 20 хвилин поцікавились у прес-службі обласної прокуратури.  – Справу ще слухають. Вироку нема, – повідомили тут.

Щодо третього претендента, людина з такими даними – була керівником ДП “ТЕРНОПІЛЬАВТОТРАНССЕРВІС”, підприємство припинило свою діяльність у 2013 році. А також – був певний час директором училища №11, згодом – викладачем у Центрі професійно-технічної освіти №1 (колишнє училище №2). Щодо четвертого претендента, то людина з таким іменем та прізвищем  є  помічником-консультантом народного депутата Олега Барни на громадських засадах. А згідно із даними сайту ЦВК, депутатом Зборівської міськради, свободівцем, викладачем Зборівського коледжу. До слова, претенденти  представлятимуть свої програми уже невдовзі – збори відбуватимуться 7 листопада в актовому залі училища. Початок – о 15.45.

Друг Барни формуватиме чорний список посадовців ради

Аферисти зі Словаччини розводили тернополян на гроші